İçeriğe geç

Teferrik Ne Demek

Tefrik etmek ne demek TDK?

Tefrik, tam anlamıyla “bölmek” veya “parçalara ayırmak” anlamına gelir. Hukuki terimlerle, davaların ayrılması veya davalarla ilgili yargılamaların ayrı ayrı devam ettirilmesi anlamına gelir.

Tefkir ne demek Arapça?

İslam hukukunda tekfir (Arapça: تكفير), bir Müslümanın başka bir Müslümanı tekfir etmesidir.

Tefennün ne demek?

yapmak; Tefennun, farklı tarzları ve türleri olan bir şey anlamına gelir. Tanımda belirtilen eylemin yapılışını ifade etmek için tercih edilmiştir.

Tefika ne demek?

Serileştirme, genellikle edebiyatta düzenli olarak yayınlanan ve birbirini tamamlayan (bir romanın bölümleri gibi) bir dizi makaledir. Bu makaleler dergilerde veya gazetelerde yayınlanabilir. Ayrıca, birbirini tamamlamasalar bile bir gazetede yayınlanmış şiirler derlenerek bir şiir kitabı oluşturulabilir.

Tefrik sebebi nedir?

Eşlerin, özellikle kadınların, evlilik hukukuna uymaması ve uyumsuz davranması anlamına gelen bir fıkıh terimi. Kocanın karısıyla cinsel ilişkide bulunmamaya dair yemin etmesi, kazara boşanmanın nedenlerinden biridir.

Tefrik ne zaman yapılır?

Madde hükmünden anlaşılacağı üzere, kovuşturma evresinin herhangi bir aşamasında mahkeme gerekli görürse ayırma kararı verilebilir.

Tefriş ne demek din?

Bir şeyi bir yere yaymayın, yayın.

Feryat etmek ne demek?

ulumak, acı acı çığlık atmak.

Tefarik ismi ne anlama gelir?

Paçuli kelimesi Tamilce “patchai” kelimesinden türemiştir ve “yeşil yaprak” anlamına gelir. Halk arasında “tefarik” olarak da bilinir. Güçlü, odunsu, balzamik ve misk kokulu olmasının yanı sıra afrodizyak etkisi de vardır.

Teşif etmek ne demek?

Tureng – onur – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: in honor.

Tecennün ne demek?

(ﺗﺠﻨّﻦ) i. (ar. cenn – cünūn, tecennun “delirmek” kelimesinden) Aklını kaybetme, delirme, delirme: Çaresiz kadın delirdi (Abdülhak Hâmit).

Tefeul ne demek?

İyiliğe bağlama, şans olarak görme: Tefeul, bir şeyi şans olarak görmek, bir olayı iyiye işaret olarak görmek demektir. Bu iyi bir görüş meselesi olduğundan, minnettardır (Ömer N. Bilmen tarafından). Tefe’ülen (ﺗﻔﺄﻻً) sıf. (tefe’ül’ün tenwin biçimi) Tefeül ile, bir kimse bunu şans olarak gördüğünde.

Tuleka ne demek?

5 Bu sebeple fetih günü Müslüman olan ve esir olmayı hak ettikleri halde serbest bırakılan Kureyş halkına “azatlı” anlamına gelen “Tuleka” denilmiştir.

Teşmile ne demek?

Teşmil, tam anlamıyla “kilitlemek” anlamına gelir. Bu terim, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesinin 11. maddesi ve Grev ve Lokavt Kanunu ile iş hukuku sistemimize girmiştir.

Firka ne demek dini?

Siyasi ve dini mezhepler için kullanılan bir terim. İnanç ilkelerini veya dinin pratik hükümlerini anlama ve yorumlama konusunda kendine özgü yaklaşımları olan bir düşünce sistemi; Bu yaklaşımlar etrafında gerçekleşen eğitimin ürünü olan bilimsel ve entelektüel birikim. Dini, fikri veya siyasi birliğin parçalanması.

Tefrik edilen dosya ne olur?

Yargılamanın usulüne uygun şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Mahkeme, talep üzerine veya kendiliğinden, yargılamanın herhangi bir aşamasında birlikte açılmış veya sonradan birleştirilmiş davaları ayırmaya karar verebilir.

Tefrik ne demek edebiyatta?

Peki, şizm ne anlama geliyor? “Ayrımcılık” ne anlama geliyor diye merak edenler için, bu terim edebi eserlerdeki iki unsuru ayırmak ve birinin diğerinden üstün olduğunu vurgulamak anlamına gelir.

Boşanmada tefrik ne demek?

Kadının talebi ve kanunen tanınmış bir takım sebeplerin varlığı halinde mahkeme kararıyla evliliğin sona erdirilmesine ayrılık denir.

Tefrik kökü nedir?

Tefrik, kelime anlamı olarak “ayırmak”, “ayrı tutmak” demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort