İçeriğe geç

Ikame Etmek Ne Demek

İkame edilmesi ne demektir?

İkame, kelime anlamı olarak “yerine koymak, yerine kullanmak” anlamına gelir.

İkame ne demek örnek cümle?

İkame kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir sıfattır. Örneğin, tereyağı yoksa bunun yerine margarin kullanılabilir. Bu durumda margarin bir ikame üründür. Pazarlamada ikame mallara örnek olarak kırmızı ve beyaz et verilebilir.

Hukukta ikame etmek ne demek?

Yerine koyma terimi kavramsal olarak “kullanmak yerine değiştirmek” anlamına gelir33. Neden yerine koyma, bir nedenin başka bir neden ile değiştirilmesidir.

İkame etmek yerine ne kullanılır?

“Aynı kategoriye koymak” ve “bir olarak saymak” ifadeleri aynı zamanda ikame ile eşanlamlıdır. TDK sözlüğünde ikame kelimesi ne anlama geliyor? 20 Nisan 2022

İkame mal örnekleri nelerdir?

İki mal bir şekilde diğerinin yerine kullanılabiliyorsa, bu mallara ikame mallar denir. Örneğin, ayran ve kefir; çayla kahve. İkame malın fiyatı ile diğer mala olan talep arasında paralel bir ilişki vardır.

İkame sağlamak ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan “ikame”, bir şeyi başka bir şeyle değiştirmek veya onun yerine kullanmak anlamına gelir.

İkame edici nedir?

Organik kimyada, bir ikame edici, (bir veya daha fazla) atomun yerini alan ve böylece ortaya çıkan (yeni) molekülde bir birim haline gelen bir veya bir atom grubudur. Organik kimyada, bir ikame edici, (bir veya daha fazla) atomun yerini alan ve böylece ortaya çıkan (yeni) molekülün bir parçası haline gelen bir ikame edicidir.

İkame etkisi ne demek?

İkame etkisi, bir malın fiyatı düştüğünde tüketicilerin pahalı mallardan uzaklaşıp daha uygun fiyatlı mallara, yani seçeneklere yönelmesi anlamına gelir.

İkame almak ne demek?

İkame kelimesi “bir şeyi başka bir şeyle değiştirmek, başka bir şey yerine kullanmak” anlamına gelir. Ekonomik açıdan ikame mallar, belirli bir ihtiyacı karşılamak için birbirinin yerine kullanılabilen ürünlerdir.

İkame ne demek iSG?

1-İkame: Endüstriyel işlemlerde sağlığa zararlı maddeleri, aynı görevi yapan zararsız veya daha az zararlı başka maddelerle değiştirmek veya tehlikeli işlemleri zararsız veya daha az tehlikeli bir işlemle değiştirmek için yeni düzenlemeler yapmak.

İkame edici hizmet nedir?

İkame (ikame) araç hizmeti; Sigortalı aracın sürücüsünün kaza sonrasında aracını kullanamayacak duruma gelmesi halinde, yerine yeni bir araç sağlanması anlamına gelir.

İkame değer nedir Hukuk?

Eşlerden birinin malının yerine başka bir mal varlığı ikame edildiğinde; üretilen malın hangi mal grubuna ait olduğuna bakılmaksızın, onu ikame eden değer (ikame değeri) de aynı mal grubuna ait olur.

Dava ikame edilmiştir ne demek?

Başka bir deyişle: Dava dilekçesinin değiştirilmesiyle davacının davayı değiştirmesi veya genişletmesi yasaklanmaktadır.

Tam ikame nedir?

Kelimenin tam anlamıyla birbirinin yerine kullanılabilen mallar “mükemmel ikameler” terimiyle tanımlanır. Örneğin, ayçiçeği yağı ve zeytinyağı ikame mallardır, ancak mükemmel ikameler değildirler. Ancak, aynı özelliklere sahip, iki farklı şirket tarafından üretilen iki farklı zeytinyağı markası, birbirinin mükemmel ikameleridir.

İkame etmek ne demek din?

İkame, bir şeyi bütün etkilerini gösterecek ve onda gizli hiçbir iz veya özellik bırakmayacak şekilde diri tutmak demektir; adaleti ikame etmek, sünneti ikame etmek, namazı ikame etmek, şehadeti ikame etmek, hudutları ikame etmek ve dini ikame etmek gibi örnekler bu türdendir.”[6] Nitekim İmam Hüseyin’in (a.s.) ziyaret duasında…

Dava ikame edilmiştir ne demek?

Başka bir deyişle: Dava dilekçesinin değiştirilmesiyle davacının davayı değiştirmesi veya genişletmesi yasaklanmaktadır.

İkame etmek ne demek iş sağlığı ve güvenliği?

İkame: Tehlikeli bir şeyi zararsız veya daha az tehlikeli bir şeyle değiştirme.

İkame etkisi ne demek?

İkame etkisi, bir malın fiyatı düştüğünde tüketicilerin pahalı mallardan uzaklaşıp daha uygun fiyatlı mallara, yani fırsatlara yönelmesi anlamına gelir.

İkame almak ne demek?

İkame kelimesi “bir şeyi başka bir şeyle değiştirmek, başka bir şeyin yerine kullanmak” anlamına gelir. Ekonomik bir terim olarak ikame mallar, belirli bir ihtiyacı karşılamak için birbirinin yerine kullanılabilen ürünleri ifade eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort