İçeriğe geç

Karara Çıkmış Dava Ne Zaman Kapanır

Karara çıkmış dosya ne zaman silinir?

Bu, ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya kanun ihlali durumunda Anayasa Mahkemesi dosyayı inceledikten sonra gerçekleşir. Temyiz başvurusu yapılmazsa, dava ortalama olarak karardan itibaren iki ay içinde kapatılır.

Dava karara çıktıktan sonra ne olur?

Dosyada karar verildiğinde karar kesinleşir ve uygulanır ve kararda hiçbir zaman değişiklik yapılamaz. Ceza mahkemesi ve hukuk mahkemesi alanlarındaki dosyalarda geçerli olan hukuki işlemleri içerir. Kesin karar, dava dosyasının karara bağlandığını gösterir.

Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

E-devlet dava dosyası karara çıkmış ne demek?

Hakkında karar verilen dosya kesin dosyadır. Reddedilen dosya hakkında gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde ise bir aydır.

Gerekçeli karardan sonra dosya ne zaman kapanır?

Sulh hukuk mahkemelerinde tebliğ tarihinden itibaren 8 gün, icra hukuk mahkemelerinde kararın tebliğinden (tebliğ veya yayımlanmasından) itibaren 10 gün, iş mahkemelerinde kararın tebliğinden (tebliğ veya yayımlanmasından) itibaren 8 gündür.

Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?

Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.

Karara bağlanan dava tekrar açılır mı?

Hâkim tarafından işlenen suç sanık veya hükümlü lehine sonuçlanmışsa sanık veya hükümlü aleyhine yeniden yargılama yapılabilir. Hâkim tarafından işlenen suç sanık veya hükümlü aleyhine kararla sonuçlanırsa sanık veya hükümlü lehine yargılamanın yenilenmesi mümkündür.

Duruşma yapılmadan karara çıkmış ne demek?

6100 sayılı HMK’nın 353/1-b-2. fıkrasında: “Duruşmada kusur bulunmamakla birlikte, kanunun olaya uygulanmasında hata vardır ve yeniden yargılamaya gerek yoktur veya kararın gerekçesinde hata varsa, düzeltme yoluyla yeniden duruşma yapılmaksızın konu hakkında karar verilir.” denilmektedir.

Mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?

Kararın kesinleşmesi için tüm yasal yolların tüketilmiş olması veya uygulanma şansının olmaması gerekir. Daha açık bir ifadeyle, itiraz edilmeyen karar, itiraz süresi dolana kadar kesinleşmez.

Karara çıkmış boşanma davası iptal edilir mi?

Aslında kararın kesinleşmesi, o karara karşı tüm yasal yolların tüketildiği anlamına gelir. Kesin karara itiraz edilemez. Bu nedenle kesinleşmiş davaya dayanarak karara bağlanan boşanma davasının iptali mümkün değildir.

Uyaptan gerekçeli karara nasıl bakılır?

UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.

Boşanmada karara çıkmış ne anlama gelir?

Bu durumda, “karar verildi” ifadesi mahkemenin boşanmayı onayladığını ve kararın resmi olarak verildiğini ancak henüz kesinleşmediğini gösterir. Türkiye’deki anlaşmalı boşanmalarda, her iki tarafın da itiraz etme süresi, kararın taraflara iletilmesinden sonra başlar.

Karara çıkmış dosya ne zaman tebliğ edilir?

Davanın tamamlanması ve sonuçlandırılması, itiraz süreci dahil olmak üzere yaklaşık 15 gün sürmektedir. Tamamlanan dava ve hakim kararı 15 gün içinde taraflara yazılı olarak tebliğ edilmektedir.

UYAP dava karara çıkmış ne demek?

Müzakere sürecinin sonunda, bir dizi terim müzakerenin durumu hakkında bilgi sağlar. Bu terimlerden biri dosya durumu kararıdır. Bu cümle, yargılamada nihai kararın, yani nihai hükmün verildiğini belirtir.

Mahkeme kararı e-devlette görünür mü?

Mahkeme dosyasını sorgulamak için e-devlet şifresine ihtiyacınız var. Genel olarak e-devlet üzerinden dosya sorgulamak mümkündür. Daha detaylı bir talepte bulunmak isterseniz UYAP vatandaş portalı servisini kullanabilirsiniz.

Mahkeme dava dosyası ne zaman silinir?

Suçu işledikleri tarihte 18 yaşını doldurmuş olan kişiler için zamanaşımı süresi: 5 yıl veya daha az hapis cezası veya para cezası gerektiren suçlar için 10 yıl. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezası gerektiren suçlar için; 20 yıl. Yirmi yıl veya daha fazla hapis cezası gerektiren suçlar için; 24 yıl.

Karar ne zaman kesinleşir?

Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.

Yargıtay’da bekleyen dosya zaman aşımı kaç yıldır?

Müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda 25 yıl, yirmi yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda 20 yıl, beş yıldan fazla yirmi yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda 15 yıl, yirmi yıl veya daha fazla ancak beş yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda 8 yıl veya adli para cezası.

Yargıtayda dosya arşivde ne kadar bekler?

1.) ARŞİV BÖLÜMÜNE ALINDI: Burada dosyayı görmemizin ortalama süresi 1 veya 1,5 yıldır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort