İçeriğe geç

Doğu Ekspresi Hangi Illere Gidiyor

Doğu Ekspres ücreti ne kadar?

Yolculuklar kişi başı tek yön 650 TL olup aracın donanımına göre değişmektedir. 2023-2024 yılı için Turistik Doğu Ekspresi’nin kişi başı ücreti 6.000 TL’dir. Turistik Doğu Ekspresi iki kişilik olduğu için ücreti 12.000 TL’dir.

Doğu Ekspres hangi illerden geçiyor?

Mevcut haliyle hat 54 istasyondan oluşmakta ve 7 ilden geçmektedir. Adı hala Ankara-Kars olmasına rağmen, Ankara yakınlarındaki Kırıkkale’deki Irmak İstasyonu’ndan hareket etmekte, Yozgat’tan kısa bir süre geçmekte, Kayseri’de durmakta ve Sivas’a kadar devam etmektedir.

Doğu Ekspres turu kaç gün sürer?

Her iki trenin de rotası aslında aynıdır. Ancak, Turistik Doğu Ekspresi büyük şehirlerde daha uzun durduğu için yolculuk süresi değişmektedir. Doğu Ekspresi yolculuğunu 26 saatte tamamlarken, Turistik Doğu Ekspresi’nde yolculuk 30-31 saat sürmektedir.

Doğu Ekspresi 2024 ne zaman?

23.12.2024 (dahil) – 28.02.2025 (dahil) tarihleri ​​arasında Ankara’dan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, 25.12.2024 (dahil) – 02.03.2025 (dahil) tarihleri ​​arasında Kars’tan Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri hareket edecektir. Seferlerini bu şekilde yapacaktır.

Doğu Ekspresi’ne her şey dahil mi?

Turistik Doğu Ekspresi tamamen yataklı vagonlardan oluşmakta olup Ankara – Kars yönünde en konforlu şekilde seyahat etmenizi sağlayacak atmosferi sunmaktadır. 3 gece 4 gün olarak planlanan “Her Şey Dahil” Turistik Doğu Ekspresi turu her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen rotalardan biridir.

2 yataklı vagon kaç kişilik?

Yataklı vagonlar 2 kişilik olarak tasarlanmıştır. Ayrıca ranzaya dönüşen koltuklar, vagonda banyo, masa, ayna ve elektrik prizi gibi özellikler de mevcuttur. Yatakta çarşaf, battaniye ve yastık kılıfı bulunur.

Doğu Ekspresinde tuvalet var mı?

Doğu Ekspresi’nde ortak tuvaletler var mı? Yataklı vagonlarda vagonun başında ve sonunda olmak üzere iki tuvalet vardır. Bu tuvaletler yalnızca 10 yataklı vagonun yolcuları tarafından kullanılır. Bu nedenle Pullman ve yataklı vagonlardan daha temiz kalabilir.

Doğu Ekspresi sigara içiliyor mu?

Tren çok sıcak oluyor ve kompartıman sıcaklığını düzenleyen bir kontrol paneli var. Trende sigara içmek yasaktır.

Doğu Ekspresinde yemek var mı?

Eastern Express ve Touristic Eastern Express’in farklı kalkış ve varış saatleri ve durak sayıları vardır. Touristic Eastern Express’te sadece yataklı ve yemekli vagonlar bulunur. Eastern Express’te yemekli, pullman ve kapalı yataklı vagonlar bulunur.

Doğu Ekspresi’nde banyo var mı?

Bir masa ve bir lavabo var. Tren hareket ettiğinde tuvaletler temizdir, ancak yolculuk sırasında durum değişebilir. İçeceğinizi yanınızda getirebilirsiniz.

Doğu Ekspresi odalar kaç kişilik?

Turistik Doğu Ekspresi’nde seyahat etmenin Doğu Ekspresi’nden daha konforlu olacağını varsayalım. Turistik Doğu Ekspresi’ndeki yataklı odalar iki kişilik olup buzdolabı, masa ve lavaboya sahiptir.

Turistik Doğu Ekspresi farkı ne?

Turistik Doğu Ekspresi’nin en önemli farkı budur. Ankara-Kars yönünde İliç ve Erzurum’da, Kars-Ankara yönünde ise Erzincan, Divriği ve Sivas’ta 3’er saatlik molalar verilmektedir. Bu sayede şehri gezebilir, yemek yiyebilir veya organize turlara katılabilirsiniz.

Doğu Ekspresi 2 kişilik yataklı ne kadar?

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları 2024Araç TipiFiyatlar 2024Turistik Doğu Ekspresi Tek Yön 2 Kişilik Yataklı Vagon Oda Ücreti (Normal Dönem)8.000 TLTuristik Doğu Ekspresi Tek Yön 2 Kişilik Yataklı Vagon Oda Ücreti (Yoğun Dönem)12.

Doğu Ekspresi’nde bir kişi kaç TL?

Eklenmesine rağmen, fiyat oda başı tek yön 6.000 TL idi. Fiyatın 6.000 TL olması bu anlaşmanın bir işe dönüştüğünü gösteriyor. 2024 yılı için Turistik Doğu Ekspresi’nin fiyatı oda başı tek yön 6.000 TL’dir. Turistik Doğu Ekspresi iki kişilik olduğu için oda başı 6.000 TL’ye yani kişi başı 3 TL’ye mal oluyor.

Doğu Ekspresi kimlere ücretsiz?

Eastern Express kimler için ücretsizdir? 0-6 yaş arası (73 ay altı) çocuklar, Eastern Express’te ayrı bir koltuk gerekmediği sürece ücretsiz seyahat edebilirler. 65 yaş ve üzeri yolcular %50 indirimle seyahat edebilirler.

Ankara Kars tren kaç TL?

Ankara’dan Kars’a tren bileti ₺242.45’tir. Ancak fiyat, ne kadar erken satın aldığınıza ve günün yoğun bir saati olup olmadığına bağlı olarak değişir. Bazen ₺240.79 kadar düşük bir fiyata tren bileti bulabilirsiniz.

Doğu Ekspresi kimlere ücretsiz?

Eastern Express kimler için ücretsizdir? 0-6 yaş arası (73 ay altı) çocuklar, Eastern Express’te ayrı bir koltuk gerekmediği sürece ücretsiz seyahat edebilirler. 65 yaş ve üzeri yolcular %50 indirimle seyahat edebilirler.

Yataklı tren bileti kaç TL?

Doğu Ekspresi 2024 bilet fiyatları ne kadar? Kişi başı kapalı vagon tipi için: 400 TL. Turistik Doğu Ekspresi’nde 2 kişilik yataklı vagon toplam ücreti: Düşük sezonda 6.000 TL, Normal dönemde 8.000 TL, Yoğun dönemde 12.500 TL. Hangi tarihin yüksek sezon, hangi tarihin düşük sezon olduğunu görmek için tıklayın.

TCDD doğu ekspresi bilet nasıl alınır?

Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi bileti satın almak isteyen vatandaşlar, TCDD’nin resmi e-bilet sitesi üzerinden alışverişlerini gerçekleştirebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort