İçeriğe geç

Kavak Köy Nereye Bağlı

Kavakköy Belediyesi nerede?

Adres: T.C. Kavakköy Belediyesi Şarköy Cad. No.: 5 KAVAKKÖY/GELİBOLU Telefon: (0286) 5977506 Faks: (0286) 5977731

Kavak’ın kaç tane köyü var?

Ülkemizde Kavak isminde 14 köy bulunmaktadır. Ayrıca 1 ilçe ve 1 şehir bulunmaktadır.

Kavakköy nerenin ilçesidir?

Kavakköy (Yunanca: Λευκή Lefkī́), Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı bir kasabadır. Tekirdağ-Çanakkale il sınırına yakın bir konumda bulunan kasabanın batısında Ege Denizi, güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır.

Kavak köyü nereye bağlıdır?

Kavak köyünün Sivrice ilçe merkezine uzaklığı 17 km’dir; doğusunda Yedipınar köyü, batısında Kamışlık köyü, kuzeyinde Kavallı köyü ve güneyinde Kösebayır köyü ile çevrilidir. Diyarbakır-Malatya karayolu üzerinde bir köydür. Kavak köyünde 43 hane daimi olarak yaşamakta olup yerleşik nüfusu 72 kişidir.

Kavak nerenin ilçesidir?

Samsun ilinin Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunan bir ilçesidir. Samsun’a uzaklığı 51 km’dir. Kavak; Doğusunda Asarcık, batısında Havza, kuzeyinde Samsun ve Bafra ilçeleri ve güneyinde Ladik ilçeleri ile çevrilidir. Kavak ilçesinin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Kavağın neyi meşhur?

Kavak bölgesinin en meşhur yemeği kaz etinden yapılan tirittir. Kaz etli bulgur pilavı, eritilmiş kaz yağına batırılmış yufka hamuruyla birlikte yenir. Çakal menemen, kete ve tandır kebabı da meşhurdur. Sac tava börekleri de bölgede yaygındır.

Kavak ilçesinin nüfusu ne kadar?

Kavak ilçemiz ve her bir köyü, kadim tarihi, kültürel ve sosyal yapısı, gelenek ve görenekleri, yemekleri, dili ve mimarisiyle kendine özgü doğal özelliklere ve kültüre sahiptir. Nüfusu yaklaşık 21.000’dir.

Kavak ilçesinin ismi nereden gelir?

Kavak, sulak alanlarda yetişen ve genellikle odunu için dikilen bir söğüt ağacıdır. Bazı türleri 30 ila 40 metre uzunluğa ulaşır. Kavak, Türk destanlarında mübarek ve kutsal bir ağaç olarak kabul edilir. Orta Asya’daki Hocent şehrinin yakınlarında “Evliya Kavak” adlı bir kavak ağacı vardır.

Silifke Kavak Köyü’nün rakımı kaçtır?

Köyün nüfusu en kalabalık olduğu yaz aylarında 1500’ü bulurken, kışın bu sayı 150-200’e düşüyor… Deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte bulunan Kavak, Silifke’nin en önemli yayla köylerinden biri…

Samsun Kavak soyu nereden gelir?

Kavak topluluğu Mamalu Türkmenlerine aittir. Türkiye’nin birçok yerinde Kavak yer adlarına rastlayabiliriz. Halk arasında rivayete göre; ilçenin Mehmet Paşa mahallesinde Kelek suyunun geldiği bir kuyu varmış.

Samsun Kavak hangi Türk boyu?

Cemallü aşiretinin mensupları olarak Karkın aşiretine mensupturlar. Bektaşlu: Bu Türkmen topluluğu, Rişvan aşiretinin şahin yetiştiren şahin yetiştiren bir topluluğuydu. 16. yüzyıl nüfus kayıtlarından da görülebileceği gibi Kavak ilçesinde şahin yetiştiriciliği yapanlar onlar olabilir.

Kavak Köyü Muhtarı kimdir?

MuhtarlarımızAkçakale KöyüALİ CEYLAN0532 635 51 09Kavak KöyüErcan BEKAR5397034128Kapaklıkaya KöyüMustafa YÜCEKAYA5418418768Kapı KöyüMurat KIZILDAĞ5365938126Karacaören KöyüAbuzer. YILMAZ5423026058113 daha fazla satır

Samsun’un kaç tane köyü var?

Samsun ilinin 18 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 23 belde ve 942 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Metropoliten Bölge ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel ilçeye dönüştürülmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort