İçeriğe geç

Adana Ezmesi Nasıl Yapılır

Ezmenin içine ne konur?

Süzdüğümüz karışımı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz, kuru nane, acı biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım. İyice karıştırdığımız acılı ezmemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun! 12 Ocak 2022

Sultan ezmesi nasıl yapılır?

Harika bir Sultan Macunu Tarifi nasıl yapılır? Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyin ve cevizleri ve baharatları ekleyin. İyice karıştırın. Üzerine isot serpin.

Acili ezmeye sarımsak konur mu?

Baharatlı ezmeyi hazırlamak için: Domates salçası, tuz, nane ve acı biberi karıştırın. Doğranmış malzemeleri ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Limon suyu veya nar şurubu eklenip servis edilebilir.

Acılı ezmeye soğan konur mu?

Çekirdeklerini ve sulu kısmını çıkarıp çok küçük parçalara doğrayın. Yeşil biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra maydanozu ve yeşil soğanı süzün ve incecik doğrayın.

Girit ezmesi neyle yapılır?

Girit ezmesi nasıl yapılır? Ege sofralarının baş konuğu olan Girit ezmesi yapımında çeşitli peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, ceviz ve baharatlar kullanılır. Bu malzemeler küçük parçalara ayrılıp karıştırılarak eşsiz bir Girit ezmesi tadı elde edilir.

Közlenmiş patlıcan ezmesi nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcanları küçük parçalara ayırın ve ayrı bir kapta tahin ve limonla karıştırın. Bu harika sosu patlıcanlarla karıştırın ve sarımsak, yoğurt, hafifçe kavrulmuş susam ve tuz ekleyerek karıştırın. Bu tahinli patlıcan ezmesinin son adımıdır. Patlıcan ezmesi tarifimiz hazır, afiyet olsun!

Antep ezmesi nedir?

Fıstık ezmesi, fıstıkların toz haline getirilip daha sonra karışıma şeker ve su eklenerek elde edilir. Dikkatli karıştırma, fıstık ezmesinin topaklanmaması ve homojen bir görünüm kazanması üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Yörük ezmesi nedir?

Yörük Ana Fıstık Ezmesi doğal ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmıştır. Hiçbir katkı maddesi, şeker veya koruyucu madde içermez. Tamamen doğal olan bu fıstık ezmesi, fıstığın en saf ve en lezzetli halini sunar.

Paşa mezesi nasıl yapılır?

Beyaz peyniri derin bir kaseye koyun ve çatalla ezin. Zeytinyağı, kekik ve kırmızı pul biber ekleyin ve karıştırın. Rokfor peyniri, ince kıyılmış sarımsak, süzme yoğurt ve ince çekilmiş cevizleri ekleyin ve karıştırın. Peynirin tuzluluğuna bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz.

Ezmeye hangi sirke konur?

Ayrıca hazırladığınız macunu salatalık suyu, salatalık tozu ve üzüm sirkesi ekleyerek tüketebilir, buzdolabında iki-üç ay bozulmadan saklayabilirsiniz.

Ezmenin içine salatalık girer mi?

Daha sonra soğanı küçük parçalara ayrılana kadar işliyoruz. Bir süzgece koyup yıkıyoruz, sonra suyunu sıkıp büyük bir kaseye koyuyoruz. Biber, salatalık ve domatesi ekleyip teker teker mutfak robotundan geçiriyoruz. Eğer salçanızın sulu olmasını istemiyorsanız karıştırdıktan sonra bir süzgeçle süzebilirsiniz.

Ezmenin yanına ne gider?

Yulaf lapasına ne iyi gider? Ezmenizi kızarmış ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz. Kahvaltıda yiyebilir veya köfteleriniz ve et yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz. Ezmeyi kullanarak Adana kebap yapabilirsiniz.

Ezmeye ne katılır?

MALZEMELER 4 adet domates 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeşil biber 2 adet yeşil süs biberi Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tuz…

Ezmeye yağ konur mu?

Bütün malzemeleri yıkayıp biberlerin içlerini temizleyin. Azar azar hepsi rondoya eklenip rondodan geçirilir. Bir tencereye alınır ve kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır. Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.

Soğan acı olmaması için ne yapmalı?

Soğanı doğradıktan sonra, elinizde veya bir kesme tahtasında bir parça çiğ patates rendeleyip soğana sürebilirsiniz. Bu, patatesteki nişastanın soğandaki enzimlerle reaksiyona girmesini ve soğanın acılığını azaltmasını sağlayacaktır.

Acılı ezmeye salatalık konur mu?

Daha sonra soğanı küçük parçalara ayrılana kadar işliyoruz. Bir süzgece koyup yıkıyoruz, sonra suyunu sıkıp büyük bir kaseye koyuyoruz. Biber, salatalık ve domatesi ekleyip teker teker mutfak robotundan geçiriyoruz. Eğer salçanızın sulu olmasını istemiyorsanız karıştırdıktan sonra bir süzgeçle süzebilirsiniz.

Ezmenin yanına ne gider?

Yulaf lapasına ne iyi gider? Ezmenizi kızarmış ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz. Kahvaltıda yiyebilir veya köfteleriniz ve et yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz. Ezmeyi kullanarak Adana kebap yapabilirsiniz.

Zeytin ezmesi nasıl yapılır?

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, zeytinleri, sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, kekiği ve biberiye dallarını blender’a koyup püre kıvamına gelene kadar çekin, zeytin ezmesini kapaklı bir cam kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

Ezmeye yağ konur mu?

Bütün malzemeleri yıkayıp biberlerin içlerini temizleyin. Azar azar hepsi rondoya eklenip rondodan geçirilir. Bir tencereye alınır ve kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır. Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir